Пізнюк, Секретний, Заваликут: 5 незвичних українських прізвищ та звідки вони походять

Читати російською
Автор

Дуже рідкісні прізвища, про які мало хто знає

В Україні є багато людей не тільки з розповсюдженими прізвищами, а й дуже рідкими, які можуть здивувати та змусити посміхнутися. Вони стають не лише елементом лексичного арсеналу, а й спритним віддзеркаленням нашої індивідуальності.

Прізвиська, які давали нам предки, розповідають про наші досягнення, героїзми чи навіть слабкості. Вони стають не лише словами, але й витканими історіями нашого життя. "Телеграф" зібрав матеріал про прізвища, які раніше ніхто не чув.

Прізвище Безмозкий налічує в Україні всього 10 носіїв, за поширенням займає 213956 місце. Всі вони живуть у Черкаській області, сім з них з Городищенського району.

Людей з прізвищем Заваликут в Україні лише 2. Вони мешкають у Києві. За поширенням займає 474978 місце.

Прізвище Кривоглавий налічує в Україні 6 осіб. Вони проживають, переважно, у Львівській області, ще один — в Івано-Франківську. Це прізвище за поширенням займає 274836 місце.

З прізвищем Пізнюк є 58 українців. Більшість з них проживає у Тернопільській області України. За поширенням займає 68532 місце.

Прізвище Секретний в Україні налічує всього 22 персони. Вони живуть, переважно, у Київській області, а також декілька у Криму, на Харківщині та ще у п'яти областях. За поширенням займає 133336 місце.

Раніше "Телеграф" писав, які прізвища можуть вказати на лиху людину. Таких в Україні багато.