Ремонт за копійки: 7 секретів, як оновити квартиру без великих витрат

Читать на русском
Автор
669
Виконуйте роботи поетапно (фото створене з допомогою ШІ)
Виконуйте роботи поетапно (фото створене з допомогою ШІ). Фото Телеграф

Зробити бюджетний ремонт можливо

Ремонт — це завдання, яке часто вимагає значних витрат, але що робити, якщо грошей майже немає? Існує безліч способів зробити бюджетний ремонт, не втрачаючи в якості та естетиці. Ось сім ідей, які допоможуть вам оновити своє житло, не руйнуючи банківський рахунок.

1. Шукайте розпродажі та знижки

Багато магазинів пропонують знижки на матеріали та послуги в певні періоди часу. Будьте в курсі цих акцій і плануйте свій ремонт відповідно. Краще почати ремонт взимку або восени. У цей час ціни на матеріали та послуги майстрів нижчі.

2. Робіть ремонт самостійно

Якщо ви маєте час і навички, ви можете заощадити багато грошей, зробивши ремонт самостійно. Є багато онлайн-ресурсів і відеоуроків, які допоможуть вам навчитися основам. Якщо ви не можете зробити весь ремонт самостійно, запропонуйте друзям і сім'ї допомогти вам. Це допоможе вам заощадити на послугах професіоналів.

3. Використовуйте фарбу

Фарба — це один з найпростіших та найдешевших способів змінити вигляд будь-якої кімнати. Ви можете фарбувати стіни, меблі, підлогу, двері, або навіть декоративні елементи. Фарба додасть свіжості, яскравості, або затишку, залежно від вибраного вами кольору та стилю.

4. Купляйте недорогі матеріали

На ринку є багато недорогих матеріалів, які виглядають не гірше дорогих. Наприклад, ви можете використовувати недорогу шпалеру, фарбу, плитку, лінолеум та інші матеріали.

5. Обмінюйтеся матеріалами з друзями та сусідами

Якщо у вас є друзі або сусіди, які роблять ремонт, то ви можете обмінятися матеріалами. Це допоможе вам заощадити на покупці матеріалів.

6. Відновлення меблів

Замість покупки нових меблів, спробуйте відновити старі. Перефарбування, заміна ручок або оббивки може кардинально змінити їх вигляд.

7. Мінімалізм у всьому

Придержуйтеся мінімалістичного стилю. Менше меблів і декору означає менше витрат. Крім того, мінімалізм додає сучасного вигляду простору.

Раніше "Телеграф" розповідав, про 5 ідей, як ефективно використати кожен сантиметр маленької кімнати.