Щоб не готувати окремо гарнір: рецепт рису з куркою та овочами на сковороді

Читати російською
Автор

Вам сподобається ця страва за простоту та смак

Приготування ситної вечері для всієї родини – справа не легка, особливо після важкого робочого дня. У цьому випадку завжди стануть у пригоді легкі в приготуванні страви.

Саме такою стравою сьогодні разом із happybearfood вас і порадуємо. Вам не потрібно окремо готувати м’ясо та гарнір — це страва "два в одному". Страва вийде не тільки смачною, а й ситною.

Як приготувати рис з куркою та овочами на сковороді

Інгредієнти:

  • куряче філе – 400 г;
  • рис – 150 г;
  • цибуля ріпчаста — 1 маленька;
  • половина болгарського перцю;
  • морква – 1 невелика;
  • олія оливкова – для смаження;
  • вода – 400 г;
  • сіль, перець чорний мелений, петрушка — на свій смак.

Спосіб приготування:

  1. Куряче філе миємо, нарізаємо шматочками та трохи обсмажуємо на сильному вогні з додаванням оливкової олії.
  2. Овочі моїм і чистимо. Моркву натираємо на великій тертці, перець та цибулю дрібно нарізаємо. Додаємо підготовлені овочі до сковороди з м’ясом і обсмажуємо протягом 5-7 хвилин, постійно помішуючи.
  3. Рис ретельно промиваємо, додаємо в сковороду до м’яса та овочів. Все солимо, перчимо, додаємо лавровий лист та улюблені приправи.
  4. Заливаємо все водою, накриваємо кришкою і доводимо до кипіння. Після цього готуємо на мінімальному вогні ще 20 хвилин. Через вказаний час вимикаємо вогонь і залишаємо рис із м’ясом під кришкою ще на 15 хвилин.

А на десерт можна приготувати лаваш із яблуками. Побалуйте близьких смакотою!