Сніданок по-арабськи: найнезвичайніший рецепт яєчні

Читати російською
Автор

Пряна, ароматна та смачна яєчня готується швидко

Якщо вам набридла звичайна яєчня, пропонуємо приготувати східний варіант цієї страви. Родом ця пікантна страва з Північної Африки та Близького Сходу.

Класичні рецепти шакшуки включають пасеровану цибулю та часник, а також ароматні спеції. У страві повно овочів, багатих на поживні речовини. Це чудовий спосіб нагодувати сім’ю з ранку.

Як приготувати шакшуку

Інгредієнти на 2 порції:

  • цибуля – 1 шт.;
  • часник – 3-4 часточки;
  • великий болгарський перець – 1 шт.;
  • помідори – 2 шт.;
  • подрібнені помідори у власному соку – 200 г;
  • яйця – 2 шт.;
  • жовтки – 2 шт.;
  • сіль, перець, паприка – до смаку.

Спосіб приготування:

  1. Часник чистимо, подрібнюємо, відправляємо на розігріту сковороду з олією та обсмажуємо до напівпрозорого стану.
  2. Чистимо і дрібно нарізаємо цибулю, відправляємо до часнику. Туди ж додаємо нарізаний півкільцями болгарський перець.
  3. Свіжі помідори очищаємо від шкірки, нарізаємо кубиками та відправляємо гасити решту овочів. Туди ж додаємо консервовані помідори, сіль, перець, ретельно перемішуємо і гасимо до м’якості овочів.
  4. В овочах ложкою робимо невеликі заглиблення, готуємо, доки яйця не прихопляться. Солимо, додаємо паприку та подаємо до столу.

Насичена і яскрава яєчня найкраще підходить до хрусткого свіжого хліба. Насолоджуйтесь, смачного.