Як правильно пересадити ялинку з горщика на ділянку

Читать на русском
Автор
Після свят ялинку не варто викидати
Після свят ялинку не варто викидати. Фото 24tv.ua

Різкі перепади температур – це головний ворог хвойних

Хтось на новорічні свята ставить штучну ялинку, а комусь подобається запах хвої, лісу, тому часто обирають варіант – жива ялинка в горщику. Після сезону новорічно-різдвяних свят її успішно можна висадити.

Zaxid.ne пише, як правильно доглядати за ялинкою, щоб невдовзі її успішно висадити. У хвойних рослин взимку немає періоду глибокого фізіологічного спокою, у холодну пору року вони дрімають.

Догляд за ялинкою в горщику

Після покупки ялинки в горщику варто обрати їй стабільне місце в оселі. Не ставте її біля опалювальних приладів. Пересушене повітря дуже негативно впливає на стан ялинки. У приміщенні має бути температура +20°С. Хвойні люблять північну і північно-східну сторони.

Регулярно провітрюйте приміщення. Двічі на день оприскуйте гілочки. У нагоді може стати зволожувач повітря.

Поливати рослину треба регулярно, під корінь водою з температурою +20-25°С. Для поливу найкраще підходить тала вода. Якщо такої немає, злегка підігріта чиста вода також підійде.

Ялинка
Ялинка не любить температурних контрастів

Як правильно висадити ялинку

Різкі перепади температур – це ворог хвойних. Якщо ви придбали ялинку в контейнері, два-три тижні вона може перебувати у теплому приміщенні. Згодом деревце потрібно перемістити до прохолодної кімнати, де +5-6°С. Якщо ви побачили, що ялинка обросла молодими гілочками, винесіть її в прохолодне приміщення якомога швидше.

Ялинка
Прохолодні місця найкращі для ялинки

Тепер варто зайнятися утепленням коріння. Ялинку варто помістити у відро з тирсою разом з горщиком. Між відром і горщиком повинно бути 5-10 см тирси. А навесні вже ялинку можна буде висадити на ділянці.

Раніше "Телеграф" писав, як стильно прикрасити ялинку. Декорування ялинки — особливий ритуал для усієї сім'ї.