Що мити в посудомийці, крім посуду: мало хто про це знає

Читати російською
Автор

Посудомийка може ефективно очищати не тільки кухонне приладдя

Посудомийна машина значно полегшує роботу на кухні. Власники приладу найчастіше замислюються над тим, що в ньому мити не можна. Хоча є безліч предметів, які можна ефективно очищати в посудомийці.

Раніше ми вже розповідали, як самостійно приготувати миючий засіб для посудомийної машини. Тепер розповімо, для миття яких предметів її можна використовувати.

Що можна мити в посудомийці

  • Аксесуари для прибирання. Щітки, віники, совки для сміття, насадки на швабру, які потребують ретельного очищення та дезінфекції, можна помити у посудомийці з миючим засобом на високій температурі.
  • Овочі. На програмі полоскання та без миючого засобу можна мити картоплю, моркву буряк, помідори, гарбуз, кабачки, огірки, яблука, груші та інші фрукти й овочі. Для дрібних продуктів використовуйте сітку для прання делікатної білизни, великі плоди розподіліть у кошиках на один шар.
  • Контейнери та полиці з холодильника. Перед миттям у посудомийці вони повинні хоча б пів години постояти за кімнатної температури, щоб на них не утворилися тріщини.
  • Речі домашніх тварин. У посудомийці можна очистити миски для їжі, іграшки, нашийники вихованця.
  • Іграшки. Пластикові та гумові дитячі іграшки — розсадники мікробів, пилу та бруду. Позбутися цього букета можна за допомогою посудомийки.

Раніше "Телеграф" розповідав, які речі не можна прати у машинці. Не кладіть їх у барабан, якщо не хочете зіпсувати техніку.