Хороший настрій і здоров’я взимку: як зміцнити психіку, організм та виробити стійкість

Читать на русском
Автор
864
Взимку зберегти позитивний настрій доволі просто
Взимку зберегти позитивний настрій доволі просто. Фото Freepik

Відсутність сонця, обмеження фізичної діяльності та нестача вітамінів – усе це руйнує людину

Зима та війна закономірно не додають нам настрою, а ще й можуть спровокувати психічні розлади. Можна дослухатися до лайфхаків зі Скандинавії, а можна просто знати базові правила від експертів.

Низька активність сонця, обмеження фізичної діяльності та нестача вітамінів – усе це впливає на фізичний та психічний стан. Фахівці Mental Daily дали поради про те, як залишатися на позитиві, зберегти психіку та здоров'я в період нестерпних морозів.

Будьте активними

Узимку замість прогулянок на свіжому повітрі хочеться вмоститися в плед та дивитися фільми. Але не забувайте про фізичні вправи. Можете регулярно відвідувати спортзал, плавати в басейні або влаштувати тренування вдома.

Лікарі запевняють, що регулярна фізична активність допомагає знизити ризик розвитку діабету, гіпертонії, тривожності та депресії. Також фізична активність тренує пам'ять – вправи стимулюють роботу мозку.

Розвивайте стійкість

Розвиток стійкості допомагає покращити загальне задоволення від життя та благополуччя. Це запорука реалізація здорових емоційних, духовних, фінансових, професійних та соціальних звичок. Зміцнити стійкість допоможе також зміна способу життя та перерви у звичних графіках.

Міцний сон

Нестача сну підвищує ризик розвитку гіпертонії, діабету та серцево-судинних захворювань. Також постійне недосипання викликає втому, тривожність, депресію та безсоння.

Сон
Здоровий сон - передусім

Медики наголошують, що середня рекомендована тривалість сну має становити 8 годин на добу. Уникнути проблем зі сном уночі вам допоможуть такі поради:

  • Лягайте спати і прокидайтеся одночасно.
  • Не змінюйте свій графік засипання та підйому у вихідні дні.
  • Використовуйте годину або дві перед сном для розслаблення.
  • Уникайте яскравого світла за годину до сну.
  • Не їжте нічого за годину-дві до сну.

Соціальна підтримка

Соціальні зв'язки мають велике значення для самопочуття та настрою людини. Дуже важливо проводити час із сім'єю, друзями, рідними та близькими.

Підтримка
Спілкуйтеся з друзями

Проведення якісного часу з близькими допомагає покращити самопочуття та посилити відчуття щастя. Спілкування із собі подібними допомагає знизити ризик розвитку захворювань та рівень стресу.

Відмова від алкоголю

Невелика кількість червоного вина має позитивний вплив на серцево-судинну систему та психічне здоров'я. Але медики радять від алкоголю відмовитись повністю, а особливо варто сказати категоричне "ні" неякісним напоям.

Алкоголь
Не вживайте неякісний алкоголь

Раніше "Телеграф" писав, що потрібно мати водіям взимку, аби полегшити собі життя. Зараз є багато засобів, який допоможе впоратися навіть з найлютішою з українських зим.