Соковита зелень посеред зими: як виростити мікрогрін на підвіконні

Читать на русском
Автор
5185
Мікрогрін — корисна зелень, яку можна виростити вдома
Мікрогрін — корисна зелень, яку можна виростити вдома. Фото Freepik

Прості поради для початківців

Мікрогрін за останні кілька років активно увійшов до ресторанного меню, а багато хто почав вирощувати мікрозелень у себе вдома. Якщо ви тільки починаєте займатися вирощуванням цього виду зелені вдома, кілька порад будуть не зайвими.

Як пише "Телеграф", мікрогрін — це пророщене насіння різних рослин, яке можна вживати в їжу у вигляді дрібної соковитої зелені. Для пророщування мікрогріна найчастіше використовують насіння редиски, соняшника, гороху, амаранту, броколі, буряків, руколи та інших культур.

Поради щодо вирощування мікрозелені будинку

Для вирощування мікрогріна вам знадобляться пластикові контейнери, вода, ґрунт та марля або вата.

Якщо вирішили вирощувати в ґрунтовій основі, насипте в пластиковий контейнер землю приблизно на 2-3 сантиметри. Добре зволожте її, а потім густо висадіть насіння культури, яку вибрали для вирощування. Зверху присипте тонким шаром землі, накрийте кришкою контейнер і поставте в темне тепле місце. Слідкуйте за поливом, щоб ґрунт не пересихав. Коли насіння почне проростати, зніміть кришку і віднесіть контейнер на підвіконня під денне світло. Приблизно через 2 тижні можна збирати врожай.

Якщо вирощуватимете мікрогрін у воді, встеліть контейнер марлею, ватними дисками або серветками, добре зволожте і густо висипте насіння. Також накрийте кришкою та поставте контейнер у темне місце, при цьому не забувайте поливати. Коли насіння проросте, винесіть контейнер із мікрогріном на сонячне світло, наприклад, на підвіконня.

Раніше "Телеграф" розповідав, як вирощувати базилік на підвіконні. Правила посадки та догляду за пряною зеленню.