Як виростити свіжу зелень взимку у квартирі: поради від досвідчених господинь

Читать на русском
Автор
5395
Вирощуємо зелень взимку у квартирі
Вирощуємо зелень взимку у квартирі. Фото Freepik

Дізнайтесь, які культури можна вирощувати у квартирі взимку

Незабаром зима, всі городні роботи завершені, а значить саме час задуматися про те, щоб вирощувати свіжу зелень на підвіконні прямо у квартирі чи будинку. Ми вже розповідали, як виростити петрушку на підвіконні, а сьогодні ділимося, які культури ідеально підходять для вирощування взимку у квартирі.

Досвідчені господині знають, що є аж п’ять видів рослин, які можна виростити у домі, пише styler. До таких відносяться цибуля, петрушка, кріп, рукола та крес-салат.

Як виростити свіжу зелень на підвіконні у квартирі

Цибуля

Є два способи вирощувати цибулю взимку — у воді чи в землі. У першому випадку достатньо помістити в контейнер або миску вологу ганчірку, встановити туди цибулини і чекати на зелені стріли цибулі. При цьому необхідно постійно підливати воду.

Інший спосіб — висадити в контейнер із землею вже пророщені у воді цибулини і чекати на зелені паростки. Покладіть на дно контейнера керамзит, це сприятиме дренажу, а самі цибулини треба висаджувати не дуже глибоко.

Петрушка

Вибирайте раннє насіння петрушки і за добу перед висаджуванням загорніть його у зволожену марлю. Потім висадіть насіння у невеликі канавки у контейнері із землею. Коли насіння зійшло, прорідіть його і поставте на підвіконня, де найбільше світла. Не забувайте поливати.

Кріп

Для кропу вибирайте легкий ґрунт із гумусом. Висадіть насіння не дуже глибоко у землю. Після того, як паростки зійдуть, прорідіть їх, щоб було 2-3 сантиметри між ними. Не забувайте регулярно поливати, зелень кропу любить вологу.

Рукола

Для вирощування руколи вибирайте готовий слабокислий ґрунт. Ця культура не дуже вимоглива до світла, проте потребує постійної температури на рівні +15+18 градусів у приміщенні. Також рукола потребує регулярного поливу. Спочатку краще зробити розсаду в окремих стаканчиках, а потім її потрібно висадити в загальний ящик на відстані близько 20 сантиметрів кущик від кущика. Також руколу потрібно постійно обскубувати, щоб вона краще розросталася.

Крес-салат

Це один із найневибагливіших у догляді видів салату. Насіння салату потрібно висадити на глибину пів сантиметра, а після сходів перемістіть контейнер ближче до денного світла. Комфортна температура для крес-салату – від +15 до +17 градусів. При вирощуванні такої культури потрібно не лише поливати ґрунт, а й стежити за вологістю повітря та обприскувати водою листя.

Раніше "Телеграф" розповідав, як правильно посадити салат на підвіконні. Покрокова інструкція для новачків