Цей рецепт сподобається любителям поєднання солодкувато-кислого з куркою
Чорнослив є досить популярним інгредієнтом у рецептах багатьох страв. З ним роблять рулети, запікають з картоплею або ж додають до салатів.
Одним із таких є салат з куркою, чорносливом та сиром. Поєднання продуктів неодмінно побалує ваші смакові рецептори, інформує "Смачні рецепти домашніх страв".
Як приготувати шаровий салат "Нічка"
Інгредієнти:
- куряча грудка — 400 г;
- морква — 2 шт.;
- сир голландський — 150 г;
- солоні огірки — 2 шт.;
- чорнослив без кісточок — 1 склянка;
- курячі яйця — 3 шт.;
- ріпчаста цибуля — 3 шт.;
- майонез
- олія
- сіль
Спосіб приготування:
- Курячі грудки відварити в підсоленій воді зі спеціями приблизно 20 хв від закипання. Нарізати дрібними кубиками та змішати з майонезом.
- Сиру моркву очистити та натерти на тертці, підсмажити на олії з подрібненим часником.
- Яйця зварити круто, охолодити та почистити, натерти на великій тертці.
- Сир натерти на тертці та змішати із 3 ст. л. майонезу.
- Цибулю обсмажити на олії.
- Огірки натерти на великій тертці.
- Чорнослив залити окропом на 5 хвилин та нарізати дрібними шматочками.
- Салат викласти на тарілку шарами: відварена грудинка — майонезна сіточка — обсмажена морква — чорнослив — майонезна сіточка — сир — солоні огірки — смажена цибуля — яйця — майонезна сіточка — овочі та зелень, як прикраса салату.
А якщо ви любите смачні салати, рекомендуємо приготувати салат "Новорічний" з кіноа. Насичений колір, незвичайний вигляд, яскравий та свіжий смак – салат стане хітом святкового столу.