Трюки з цукром та аспірином не працюють: що допоможе продовжити життя трояндам

Читать на русском
Автор
2938
Троянди не будуть в’янути ще довгий час
Троянди не будуть в’янути ще довгий час. Фото pixabay.com

Ці шикарні квіти зберігатимуть красу цілий місяць

Як було б чудово, якби квіти, наприклад троянди, не в’янули, а тішили око неземною красою та приємним ароматом якомога довше! Але реальність така, що зберегти свіжість і доглядати ці рослини ще потрібно вміти.

Щоб троянди простояли у вазі не один тиждень, більшість кладе у воду цукор чи аспірин, але ці старі трюки не працюють, пише bb.lv. Наприклад, якщо на 1 л води додавати 1,5 ч. л. цукру та 1 ст. л. оцту, свіжість букет збереже не більше 4 днів. Є варіанти і краще.

Як надовго зберегти букет троянд свіжим

Флористи додають у воду додаткові елементи, які значно відрізняються від традиційних варіантів. Ці засоби також можна назвати народними, але вони частіше використовуються в Європі.

Так, додається до вази зі зрізаними квітами шматок вугілля, крапля мийного засобу для посуду або відбілювача для білизни. Іноземні сорти звикли до хімічних речовин, тому такий "допінг" допомагає їм зберегти свою красу протягом більш тривалого періоду.

Раніше Telegraph писав, чим підживити орхідею взимку. Завдяки одному добриву пагони домашньої квітки почнуть буквально вистрілювати.