Що робити із кутею, яка залишилась після Святвечора: поради господинь

Читати російською
Автор

Ми підкажемо, що робити з кутею, яка лишилась після Святвечора

Святвечір — це особливий день у році, коли за традицією на столі має бути 12 пісних страв. Одна з них — кутя, яка символізує достаток і достаток. Однак, часто після свят залишається багато куті, і не всі знають, що з нею робити.

Ось кілька порад господинь:

  • Зберігайте кутю в холодильнику в герметичному посуді. Так вона може зберігатися до 3 днів.
  • Подавайте кутю на сніданок або полудень. До неї можна додати молоко, мед, горіхи або свіжі фрукти.
  • Використовуйте кутю для приготування інших страв. Наприклад, її можна додати до млинців, оладки, каші або запіканок.

Ось кілька рецептів страв, які можна приготувати із куті:

  • Млинці з кутею. Змішайте кутю з молоком, яйцями і цукром до однорідної консистенції. Додайте дрібку солі. Смажте млинці на розігрітій сковороді з двох сторін.
  • Оладки з кутею. Змішайте кутю з молоком, яйцями, цукром і сіллю до однорідної консистенції. Додайте трохи борошна, щоб тісто було густішим. Смажте оладки на розігрітій сковороді з двох сторін.
  • Кашу з кутею. Змішайте кутю з молоком, водою і цукром до однорідної консистенції. Доведіть до кипіння і варіть на повільному вогні 10-15 хвилин.
  • Запіканку з кутею. Змішайте кутю з молоком, яйцями, цукром, горіхами і сухофруктами. Додайте трохи борошна, щоб тісто було густішим. Викладіть тісто в змащену маслом форму для запікання і запікайте в духовці при температурі 180 градусів Цельсія 30-40 хвилиню

Якщо ви не плануєте використовувати кутю протягом найближчих кількох днів, то можете її заморозити. Для цього розкладіть кутю в пластикові контейнери або пакети і помістіть у морозильну камеру. Перед вживанням кутю потрібно розморозити в холодильнику.

Сподіваюся, ці поради допоможуть вам утилізувати кутю, яка залишилась після Святвечора.

Раніше ми розповідали, скільки можна зберігати салати.