Не даруйте їх на Новий рік: подарунки, які можуть образити чи накликати нещастя

Читать на русском
Автор
547
Новий рік — це час, коли ми хочемо порадувати своїх рідних і друзів подарунками, але слід бути обережним з тим, що ми обираємо (фото створене з допомогою ШІ)
Новий рік — це час, коли ми хочемо порадувати своїх рідних і друзів подарунками, але слід бути обережним з тим, що ми обираємо (фото створене з допомогою ШІ). Фото Телеграф

Ми розкажемо вам про те, які подарунки краще уникати

Новий рік — це свято, яке ми любимо за подарунки. Ми з нетерпінням чекаємо на те, що нам принесе Дід Мороз, і з радістю даруємо подарунки своїм близьким і друзям. Але важливо пам'ятати, що не всі подарунки є вдалими. Деякі з них можуть бути образливими, недоречними або навіть принести нещастя.

Подарунки, які приносять нещастя

З давніх-давен існує повір'я, що деякі подарунки можуть принести нещастя. До них відносяться:

  • Годинники. Їх дарування означає розлуку, бо вони символізують відлік часу і те, що все минає.
  • Ножиці. Це знак сварок, бо вони можуть "розрізати" дружні або родинні зв’язки і принести негативну енергію.
  • Вживані речі. Це погана прикмета, бо вони можуть мати "прилиплу" до них історію або емоції попереднього власника, які можуть негативно вплинути на нового.
  • Скло. Це ризиковано, бо воно може розбитися і принести нещастя. Скло також асоціюється з крихкістю і нестійкістю.
  • Чорні предмети. Це сумно, бо чорний колір асоціюється з трауром, смертю і злом.

Подарунки, які можуть образити

  • Які не враховують інтереси отримувача. Якщо ви не знаєте, що подарувати людині, краще утриматися від подарунку, ніж дати щось, що їй не сподобається. Подарунок повинен відображати вашу увагу і повагу до особистості отримувача, а не ваші власні смаки або очікування.
  • Занадто банальні або дешеві. Подарунок повинен бути від душі і даруватися з любов’ю. Не даруйте щось, що ви можете купити в будь-якому магазині або що не має жодної цінності. Подарунок повинен бути оригінальним, цікавим і пам’ятним.
  • Надто особисті або інтимні. Перед тим, як дарувати такий подарунок, потрібно бути впевненим, що отримувач буде задоволений. Не даруйте щось, що може викликати незручність, сором або непорозуміння.

Подарунки, які вимагають догляду

Деякі подарунки вимагають постійного догляду та обслуговування. Якщо ви даруєте такий подарунок, будьте впевнені, що отримувач готовий до цього. До таких подарунків належать:

  • Живі рослини. Вони вимагають регулярного догляду, поливу та підживлення. Не даруйте рослини людям, які не мають часу або бажання доглядати за ними. Рослини можуть в’янути або гинути, що може викликати сум або провину.
  • Домашні тварини. Вони вимагають багато уваги, часу та коштів. Не даруйте тварин людям, які не готові взяти на себе відповідальність за їх життя. Тварини не є іграшками, а живими істотами, які потребують любові та догляду.

Раніше "Телеграф" розповідав, як зробити так, щоб новорічна ялинка простояла довше і не осипалася.