Неймовірна кутя з халвою: цікавий рецепт від священника

Читати російською
Автор

Така кутя точно здивує ваших близьких

Ми розповідали, як приготувати дуже смачну кутю з карамелізованими яблуками. Тепер ділимось рецептом обрядової страви з халвою.

Рецептом для порталу 20minut.ua поділився священник Олексій Філюк. У куті відмінно поєднуються компоненти, а халва їх всіх об’єднує.

Інгредієнти:

  • Пшениця товчена – 0,5 кг
  • Вода – 3 л
  • Мак – 300 г
  • Мед – 200 г
  • Родзинки – 100 г
  • Халва – 200 г
  • Горіхи – 200 г
  • Цукати – 100 г
  • Цукор – 100 г

Спосіб приготування:

  1. Спочатку відварюємо очищену пшеницю до готовності. Доводимо воду до кипіння і додаємо до неї пшеницю. Попередньо зерно найкраще замочити на ніч — тоді пшениця швидше звариться.
  2. Родзвинки заливаємо окропом. Горіхи чистимо, обсмажуємо їх кілька хвилин на сухій сковороді.
  3. Мак запарюємо на кілька годин в окропі. Зливаємо воду та розтираємо з цукром у ступі. Можна зробити це в блендері. Головне — щоб вийшло біле "молочко".
  4. Коли пшениця охолоне, змішуємо з нею, сед, цукор, халву, попередньо пропарені родзинки, також підсмажені горіхи, потертий в макітрі мак. Все ретельно перемішуємо і дати трішки настоятися.

Перед подачею на стіл посипаємо кутю цукатами. Священник радить всім братися за приготування страви виключно з гарним настроєм. Також ми ділились рецептом цікавої польської куті.