Відчуйте себе монархом: рецепт легендарного десерту, з яким святкують Різдво королівські особи

Читати російською
Автор

Саме цей пудинг їдять покоління британських монархів

Ми розповідали, як спекти різдвяний калач — розкішна начинка, яку на свято пекли в Україні. В Британії ж для королівської сім’ї з давніх-давен готується традиційний пудинг.

Цей самий різдвяний королівський пудинг можна приготувати для свого святкового столу. Виходить дуже смачно, вишукано та незвичайно. Рецептом поділились на порталі Shuba.

Інгредієнти:

  • Родзинки темні — 250 г
  • Смородина — 250 г
  • Родзинки золотисті — 185 г
  • Апельсин, цедра — 150 г
  • Смалець — 250 г
  • Панірувальні сухарі — 250 г
  • Борошно пшеничне — 90 г
  • Спеції — 15 г
  • Яйця курячі — 2 шт.
  • Цукор — 180 г
  • Пиво — 275 мл
  • Ром — 40 мл
  • Бренді — 40 мл

Спосіб приготування:

  1. У велику миску додаємо усі сухі інгредієнти та гарно перемішуємо. Тоді додаємо яйця та алкоголь, і знову перемішуємо.
  2. Форму для випічки змащуємо невеликою кількістю масла. Після цього щільно втрамбовуємо в неї масу. Закриваємо пергаментом.
  3. У центрі пергаменту робимо складку, бо поки пудинг буде настоюватись, він збільшиться у розмірах. Зверху накриваємо фольгою і щільно прив’язуємо її до форми ниткою. У такому вигляді пудинг може зберігатись навіть місяць, але в будь-якому разі не менше, ніж 12 годин.
  4. На Різдво дістаємо пудинг, розігріваємо його на водяній бані протягом 3-4 годин. Тоді виймаємо із форми та перевертаємо на тарілку.

Отриманий пудинг прикрашаємо цукровою пудрою та фруктами. Також ми ділились рецептом особливо смачної куті.