Чи можна анонімно дивитися історії в Instagram: знають не всі

Читать на русском
Автор
1268
Хочете непомітно перевірити сторіз в Insta?
Хочете непомітно перевірити сторіз в Insta?. Фото Freepik

Ось як підняти роботу детектива в Інтернеті на новий рівень

Якщо ви хочете бути в курсі подій із життя всіх своїх друзів, Instagram Stories є чудовим джерелом інформації. Історії можуть показати вам уривки з днів ваших друзів або кумирів, показуючи, чим вони займалися, і дозволяючи швидко відповісти та розпочати розмову. Головне, щоб телефон швидко не розряджався.

Однак іноді ви хочете перевірити когось, кого, на вашу думку, справді не варто. Або, як зазначає портал pocket-lint, ви просто хочете поки що залишити свій інтерес при собі.

Як дивитися сторіз в Instagram, щоб було не видно

Instagram офіційно не дозволяє дивитися історії анонімно, і ваше ім’я користувача буде видно для користувача, чию історію ви переглядаєте. Зазвичай, коли ви відтворюєте історію, це миттєво реєструється як перегляд, і ви з’являєтеся у списку глядачів — людей, які переглядають цей вміст. Немає способу приховати своє ім’я користувача та видалити своє ім’я зі списку переглядів.

Однак є кілька способів переглядати Instagram Stories, не з’являючись як глядач. Вони трохи незручні та не дозволять вам багато чого побачити, але якщо вам обов’язково потрібно перевірити історію, вони точно заспокоять ваш свербіж.

Один зі способів перегляду історій, не реєструючись як глядач, – це переглядати їх із суміжних історій на мобільному пристрої. Панель історій у верхній частині головної сторінки – ваш найкращий друг тут. Коли ви відкриваєте одну з них, коли бачите кожну історію, опубліковану однією особою, вона автоматично переходить до історії іншої людини. Ви можете використовувати це, щоб непомітно переглянути наступну публікацію, не реєструючись як глядач.

Цей метод, однак, працює тільки на мобільному пристрої, тому ви ризикуєте розкрити статус сталкера, якщо спробуєте цей спосіб на своєму ПК. Це хитрий трюк, який має деякі обмеження. Ви зможете побачити лише найстарішу історію, оскільки немає можливості перегортати далі, і ви не побачите жодного відео – лише нерухоме зображення. Однак, якщо вам просто потрібно швидко поглянути на те, що хтось публікує, це спрацює.

Для цього зробіть такі кроки:

  • Відкрийте програму Instagram на мобільному пристрої.
  • На панелі історій у верхній частині головної сторінки торкніться ліворуч від тієї, яку потрібно перевірити.
  • Коли історія відкриється, торкніться її та утримуйте палець, щоб призупинити її.
  • Тепер, не піднімаючи пальця, повільно проведіть ліворуч, щоб відкрити потрібну історію.

Однак будьте обережні, оскільки ви не хочете завершувати це перегортання. Коли перегляд каруселі відкриється, і ви побачите дві історії разом – ту, що відкрили й ту, яку хотіли побачити, – знову призупиніть її. Тепер можна перевірити цю історію. Не підіймайте палець.

Instagram карусель
Фото: Pocket-lint

Коли ви задовольните свою цікавість, повільно проведіть пальцем праворуч, повертаючись до історії, з якої ви почали. Коли перегляд каруселі закриється, і ви знову побачите лише одну картинку або зображення, ви можете закрити цю публікацію.

Ваш погляд на сусідню історію не буде зареєстровано. Звичайно, як ми вже згадували, якби це було відео, ви не мали б можливості його відтворити, але воно добре працює як швидкий попередній перегляд.

Що, якщо подивився сторіз і заблокував користувача

У мережі пишуть, що якщо поставити користувача до чорного списку відразу після того, як переглянути його історію, ваше ім’я не відобразиться у статистиці переглядів. Однак знімати блок можна лише після того, як переглянута історія зникне.

Крім того, в інтернеті пропонують безліч сторонніх сервісів з анонімного перегляду сторіз в Instagram. Ми разом з порталом pocket-lint не рекомендуємо використовувати такі сайти з міркувань безпеки. Якщо ви заходили на них, переконайтеся, що ваш обліковий запис та інші дані захищені, а краще терміново змініть усі паролі, щоб захиститися від шахраїв. Крім того, не рекомендується використовувати ці методи для чогось, крім грайливого інтересу. Ми вважаємо, що користувачам важливо залишатися поважними та добрими в інтернеті.

Ще одне популярне питання — чи видно, коли робиш скриншот історії в Instagram. Ні. Instagram, на відміну від відео Snapchat або FaceTime, принаймні поки що, не сповіщає користувачів про створення знімка екрана.

Раніше ми розповідали, як легко зіпсувати гаджет, якщо не знати кілька простих правил. Дізнайтеся з наступної статті, чим можна почистити екран телефону, а які методи категорично не підходять.