Як продовжити вік вазонів взимку: прості правила

Читать на русском
Автор
1738
Вазони взимку потребують особливого догляду
Вазони взимку потребують особливого догляду. Фото zaxid.net

Короткий світловий день, низька вологість повітря, знижена температура, гарячі батареї - усі ці фактори негативно впливають на рослини взимку

В часи нестерпних морозів домашні рослини можуть загинути без належного догляду, проте є й такі, які почувають себе комфортно взимку. Будьте уважними та дотримуйтесь біологічних ритмів рослин.

У більшості рослин пауза для відпочинку припадає на зиму. "Телеграф" зібрав корисні поради, як зменшити вплив негативних факторів на рослини в морозні дні.

Полив

Узимку поливати вазони треба рідше, ніж у теплу пору року. Аби кисень повноцінно потрапляв до коренів, треба регулярно розпушувати землю.

Кактуси й сукуленти узагалі можна поливати раз на кілька тижнів.

Рослини, які обдаровують вас цвітом, варто поливати до одного разу в тиждень.

Вазони потребують частого оприскування, особливо, якщо вони розташовані над батареями.

Освітлення

Взимку подбайте про додаткове освітлення для рослин – 2-3 години у вечірній час. У нагоді стануть лампи денного світла або спеціальні фітолампи.

Важливо регулярно очищати листя кімнатних рослин від пилу. Пил перешкоджає поглинанню світла, якого взимку і так небагато.

Додатково освітлювати не треба лише культури з вираженим періодом спокою. Зазвичай їм восени обрізають усе листя та стебла, а також ставлять горщик у темне прохолодне місце до весни.

Раніше "Телеграф" писав, як кавова гуща може підживити вазони взимку. Кава добре захищає від слимаків та інших шкідників.