"Ювелірка" сяятиме як нова: чим із кухні почистити прикраси

Читати російською
Автор

Жодної соди чи лимонної кислоти

Ювелірні прикраси можуть піддаватися іржі, якщо їх не доглядати і не проводити правильне очищення. Однак існує доступний і простий метод, який надасть золотим і срібним прикрасам їхнього первісного, сяючого вигляду.

Видання Express поділилося домашнім способом чищення коштовностей. Вам знадобиться лише засіб, який, мабуть точно, вже є у вас на кухні.

Чим та як почистити ювелірні прикраси

Найбільш ефективним засобом для очищення золотих та срібних прикрас є звичайний мийний засіб для посуду. Якщо ваші прикраси втратили свій первозданний блиск, акуратне чищення з використанням мийного засобу та води допоможе їм відновити привабливість.

Просто змішайте рідке мийне з теплою водою у відповідному посуді, щоб отримати пінний розчин. Занурте прикраси у воду та залиште на кілька хвилин. Після цього акуратно вийміть вироби та ретельно протріть м’якою тканиною.

Якщо на прикрасах є дрібні деталі або гравіювання, можна скористатися зубною щіткою з м’якою щетиною для ретельного очищення важкодоступних місць. В кінці промийте вироби в теплій воді. Протріть прикраси сухою безворсовою тканиною перед тим, як надіти їх знову.

Раніше ми писали, як бюджетно прибрати накип із чайника. Для цього існує два дешеві, але ефективні способи.