Просто вставте в горщик сірники: дивний, але ефективний лайфхак для підживлення кімнатних рослин

Читать на русском
Автор

Цікавий спосіб підживити вазони взимку

Багато хто вдома має кімнатні рослини. Взимку ваші вазони потребують особливого догляду, режиму поливу та температури. А також не варто забувати їх підживлювати. Ми вже розповідали, як часто поливати взимку орхідею, а сьогодні ділимося дивним, але ефективним лайфхаком для підживлення вазонів.

Як виявилося, є незвичайний спосіб підживити кімнатні рослини за допомогою сірників, пише unian.net. Потрібно лише встромити сірники в горщик з рослиною.

Сірники в горщиках – як це працює

Встромляти сірники у вазон потрібно головками в землю. У них міститься сірка, яка дуже корисна рослинам, підтримує їх життєдіяльність, захищає від хвороб і паразитів.

Все, що вам потрібно, просто встромити один горщик з рослиною 10-15 сірників головками вниз. Через три дні дістаньте один-два сірники і перевірте, чи залишилася на головках сірка. Якщо ні, то дістаньте всі сірники і вставте нові. Повторювати процедуру зі сірниками потрібно доти, доки сірка на сірниках не перестане зникати.

Сірники допоможуть захистити рослину від мошки

У період цвітіння деяких рослин буває так, що їм дошкуляє мошка, яка шкодить вазонам. Сірники допоможуть позбутися цього шкідника. Потрібно зробити те саме — встромити сірники головками вниз після поливу рослини. Через деякий час ви помітите, що мошка зникла.

Раніше "Телеграф" розповідав про поради, з якими різдвяник цвістиме довше. Дізнайтеся правила догляду за зимовою квіткою.