В домі буде оранжерея: ці п’ять кімнатних рослин будуть цвісти і зеленіти навіть взимку

Читать на русском
Автор
4461
Є рослини, які зацвітають якраз на зиму
Є рослини, які зацвітають якраз на зиму. Фото Freepik

Ці вазони не зав’януть навіть зимою

Кімнатні рослини взимку потребують особливої уваги. При правильному догляді вони будуть не тільки добре рости, а й тішити красивим цвітінням та соковитою зеленню. Ми вже розповідали, навіщо ставити горщик з алое на кухні, а сьогодні ділимося, які п’ять рослин красиво цвістимуть взимку.

Як виявилося, є п’ять видів кімнатних рослин, які добре почуваються взимку, коли за вікном сніг та морози, пише apostrophe.ua. Вони невибагливі у догляді, потрібно лише регулярно їх поливати і не піддавати стресу.

Азалія

Цей вазон найчастіше починає цвісти пізно восени або в грудні. Буває так, що Азалія зацвітає навіть у лютому чи на початку весни. Головне стежити за зволоженням ґрунту в горщику.

Декабрист

Кімнатну рослину Декабрист ще називають Різдвяником. Цей вазон відноситься до сімейства кактусових, він невибагливий у догляді та зацвітає саме взимку – у грудні-січні. А яскраві рожеві квіти тішать око довгий час.

Каланхое Блосфельд

Ця красива квітка теж зацвітає під час новорічних свят і здатна замінити ялинку в домі своїм яскравим цвітінням. При правильному догляді вазон довго радуватиме вас, перетворюючи дім на оранжерею.

Цикламен

Найдовший період цвітіння саме у Цикламена. Цей вазон може тішити око цвітінням частину осені, всю зиму і аж до весни. Слідкуйте, щоб вазону вистачало світла та вологи у ґрунті.

Ріпсалідопсис

Ріпсалідопсис ще називають великоднім кактусом. Цю квітку люблять і поважають за гарне цвітіння та легкість у догляді. А ще за гарні квіти, відтінки яких варіюються від ніжно-білого до рожевого чи темно-червоного.

Раніше "Телеграф" розповідав про догляд за кімнатними рослинами взимку. Дізнайтеся, як правильно поливати вазони у холодний період.