Зігокактус: що треба робити, щоб декабрист зацвів перед Новим роком

Читать на русском
Автор
66267
Різдвяник або кактус шлюмберегера
Різдвяник або кактус шлюмберегера. Фото rastenievod.com

Розповідаємо правила догляду за зігокактусом взимку

Кактус шлюмбергера — одна з кімнатних рослин, що тішать нас своїм цвітом взимку. Проте, для цього треба створити відповіді умови. Як доглядати за орхідеєю взимку, ми вже розповідали раніше. Тепер поговоримо по декабриста.

Ця кімнатна рослина не є дуже вибагливою в догляді, проте є деякі правила та умови, яких треба дотримуватись, якщо хочете, щоб декабрист розцвів. Про це розповіли на

ukr.media.

Насамперед велике значення має освітлення. Декабрист не любить прямих сонячних променів. Щоб уникнути зіпсованих листків рослини, краще її ставити на вікні, куди сонце погано потрапляє або ж створити для неї тінь.

Проте, зігокактус любить світло. Він цвістиме тоді, коли світловий день буде 8-10 годин.

Для того, щоб декабрист швидше зацвів, треба змінювати температуру повітря. Спочатку її знизити, потім — повернути до вищих позначок. Ненадовго помістіть рослину в приміщення, де температура буде в районі 12-14 градусів. Коли з’являться бутони, поверніть рослину в тепло. Температура, за якої декабрист цвістиме — це 15-20 градусів вище нуля.

Прискорити цвітіння може і зміна поливу. З березня по серпень рясно поливають та підживлюють. З вересня — в кактуса період спокою. В цей час варто підливати його двічі на місяць, слідкуючи за вологістю ґрунту.

Зігокактус любить тісний горщик та регулярне обприскування. Місткість, в якому він цвістиме, повинна бути втричі меншою, ніж довжина стебла.

Раніше "Телеграф" розповідав, які кімнатні рослини цвітуть взимку. Ви зможете створити вдома власний сад в холодну пору року.