Краса в домі навіть взимку: які кімнатні рослини цвітуть в холодні пори року

Читать на русском
Автор
4160
Кімнатні рослини, які цвітуть взимку
Кімнатні рослини, які цвітуть взимку. Фото pelustka.com.ua

Розповідаємо, які кімнатні рослини цвітуть взимку та як за ними правильно доглядати

Взимку так хочеться, аби вдома було свіжо та все цвіло. Проте, в багатьох кімнатних рослин на цей час припадає період сну. Як підготувати вазони до зими, ми вже розповідали раніше. Тепер варто поговорити про рослини, які цвітуть взимку.

Є багато рослин, які мають свій найкращий вигляд саме в зимовий період. Це не екзотичні квіти і їх досить легко придбати в будь-якому садовому магазині, інформує zaxid.net.

Кімнатні рослини, які цвітуть взимку

Різдвяний кактус. Він цвіте у кінці осені — на початку зими.Він любить багато світла, але прямі сонячні промені можуть нашкодити різдвянику. Не варто заливати рослину та тримати біля батареї.

Шлюмбергера
Яскравий різдвяний кактус

Різдвяна троянда. Вона розцвітає ближче до Нового року. Її можна сміливо тримати на балконі або підвіконні. Троянда не любить вітер та посуху, проте тінь — хороше місце для її знаходження.

Чорний чемерник
Красива різдвяна троянда

Молочай-різдвяник. Він цвіте з грудня аж до лютого. Сік цієї рослини отруйний та викликає алергічну реакцію на шкірі. Молочай любить регулярний полив та розсіяне світло.

Молочай-різдвяник
Яскравий молочай-різдвяник

Каланхое. Розцвітає наприкінці зими. Ця рослина не любить надмірну кількість тепла, тому її не можна ставити біля батареї. Переливати каланхое теж не бажано, це призведе до згнивання стебла. Низькі температури для квітки — ідеальна атмосфера.

Каланхое
Каланхое в період свого цвітіння

Цикламен. Досить вибагливий у догляді. Він не любить тепло, проте й холод для нього — не найкраща атмосфера. Цикламен потребує температури +13-17°C. Саме в такій він буде цвісти. Любить багато світла та не переносить протяги.

Цикламен
Прекрасний цикламен

Раніше "Телеграф" розповідав, як правильно поливати рослини взимку. Ми поділилися хорошими порадами.