Не робіть цього з орхідеєю в холодну пору року: догляд взимку

Читать на русском
Автор
5272
Особливості догляду за орхідеєю взимку
Особливості догляду за орхідеєю взимку. Фото ukr.media

Розповідаємо, що не можна робити з орхідеєю взимку

Орхідея — не дуже примхлива в догляді рослина. Проте, є певні правила та заборони. Які кімнатні рослини цвітуть взимку, ми вже розповідали раніше. Тепер поговоримо про догляд зокрема за орхідеєю.

Холодна пора року вимагає змін в догляді за цією квіткою. Орхідеї не вибагливі, але взимку та восени потребують уваги. Про це розповіли на prostoway.

Особливості догляду за орхідеєю в холодну пору

Восени та взимку дні набагато коротші. Оскільки орхідеям не вистачає світла, вони можуть перестати цвісти або навіть захворіти. Орхідеї потребують світла 12 годин.

Тому треба встановити лампи. Не потрібно тримати їх увімкненими 12 годин. Достатньо буде 4-5 годин ввечері. Також варто вмикати підсвітку в випадку хмарної погоди.

Якщо температура повітря у приміщенні менша, ніж 18 градусів, не треба рясно поливати рослину. Однак, треба спостерігати за вологістю ґрунту та контролювати кількість поливу виходячи з цього.

Не варто ставити орхідею поруч біля батареї. Таким чином її листя буде пересихати. Також не варто кропити рослину. Зайва волога здатна нашкодити орхідеї.

Раніше "Телеграф" розповідав, що треба зробити з пуансетією відразу після покупки. Ми поділилися цікавою порадою.