Догляд за кімнатними рослинами взимку: як правильно поливати вазони в холодний період

Читать на русском
Автор
2241
Вазонам потрібен особливий догляд узимку
Вазонам потрібен особливий догляд узимку. Фото Freepik

Поради по догляду за рослинами, які повинен знати кожен

Взимку кімнатні рослини вимагають особливого догляду та режиму поливу, щоб тішити пишним цвітінням та зеленню. Ми вже розповідали, як підживити кімнатні рослини за допомогою відомої приправи, а сьогодні ділимося порадами з поливу вазонів узимку.

Як виявилося, є кілька простих правил, яких потрібно дотримуватись при догляді за кімнатними рослинами, пише obozrevatel.com. Пропонуємо дізнатися про них детальніше, щоб рослини спокійно пережили зиму.

Не перестарайтеся з поливом

Взимку потрібно стежити, щоб вазони не пересихали, проте, намагаючись забезпечити їх вологою, не перестарайтеся з поливом. Не поливайте вазони бездумно, а завжди перед поливом перевіряйте ґрунт на вологість.

Зробіть надійний дренаж

Кімнатним рослинам взимку потрібен дренаж, щоб вода не накопичувалася на дні і не призводила до загнивання коріння рослин. Вибирайте горщики під рослини з відповідними отворами, а також слідкуйте, щоб грунт під рослини був із дренованої ґрунтової суміші.

Температура та вологість у кімнаті

Вазонам взимку потрібно влаштувати комфортну температуру та вологість у кімнаті, де вони стоять. Тримайте кімнатні рослини подалі від можливих протягів та вентиляції. Перепади температур спричинюють стрес у рослин.

Режим поливу

У зимовий період ріст рослин сповільнюється, тому вологи їм потрібно менше, а отже, і поливати їх варто рідше. Поливати вазони потрібно в міру висихання ґрунту в горщиках.

Не забувайте про освітлення

Більшість кімнатних рослин світлолюбні. Краще поставити горщики в місця з найбільшим доступом денного світла. А якщо цього недостатньо – використовуйте спеціальні лампи для рослин.

Раніше "Телеграф" розповідав, чим підживити згаслу орхідею в домі. Секрети догляду за орхідеями, які допоможуть рослині цвісти.