Українці відзначають День святого Миколая 6 грудня: що не можна робити цього дня

Читать на русском
Автор
18549
День святого Миколая перенесено на 6 грудня
День святого Миколая перенесено на 6 грудня. Фото Freepik

Дізнайтеся, що не можна робити цього дня

Цього року православні християни відзначають День святого Миколая 6 грудня, згідно з новоюліанським календарем, який був запроваджений в Україні. Раніше Миколу Чудотворця шанували 19 грудня.

Це свято дуже люблять діти, тому що цього дня вони отримують подарунки від Святого Миколая, дбайливо підготовлені батьками. Відповідно до традицій, подарунки та гостинці отримують слухняні та виховані діти, тоді як нечемним під подушку клали різки. Але це все у минулому, сучасні діти спочатку пишуть листи до Миколи, а потім отримують подарунки.

День святого Миколая — одне зі свят, яке дає початок періоду новорічно-різдвяних свят. І на це свято є багато прикмет та заборон.

Головні заборони на День святого Миколая

Цього дня не можна робити домашню роботу — прибирати, прати, прасувати речі, переносити щось важке, переставляти меблі та робити щось у дворі. Найкраще зробити прибирання в будинку перед святом, щоб не накликати лиха.

Також у цей день не можна займатися рукоділлям, шити, вишивати, в’язати. Взагалі не варто брати в руки голки та ножиці. Заборонено також робити манікюр та стригти волосся.

У День святого Миколая треба робити добрі справи, допомагати людям, якщо вас про це просять. Потрібно бути милосердними та зробити пожертву на благодійність або дати гроші жебракам на вулиці.

У святковий день заборонено лаятись, лихословити, конфліктувати і навіть подумки бажати комусь зла. А особливо не можна підвищувати голос і лаятись на дітей.

Не варто 6 грудня брати гроші в борг. А найкраще, якщо є можливість, навпаки, роздати борги.

Раніше "Телеграф" розповідав про народні прикмети та забобони, чому не можна розповідати стороннім про особисте життя. Краще тримайте у секреті своє щастя чи проблеми у сімейному житті.