Це ароматне мигдалеве печиво придумали в Батурині: неймовірний український рецепт, якому 110 років
- Автор
- Дата публікації
Читать на русском
- Автор
Унікальні солодощі за стародавнім рецептом
Ми розповідали, як приготувати українські смаколики Вергуни. Тепер ділимось стародавнім рецептом мигдалевого батуринського печива.
Рецептом з кулінарної книги 1913 року поділились на порталі SHUBA. Воно зовсім просто готується, а виходить смачним.
Інгредієнти:
- Жовтки варені — 5 шт.
- Жовтки курячі — 4 шт.
- Сметана — 1 склянка
- Цукор — 1 склянка
- Вино біле напівсолодке — 50 мл
- Масло вершкове 82% — 450 г
- Борошно — 1 кг
- Мигдаль — 560 г
Спосіб приготування:
- Протираємо варені жовтки через сито. Додаємо до них 3 сирих жовтки, сметану, цукор, біле вино та масло.
- Всю масу добре розтираємо вінчиком або збиваємо міксером. Додаємо борошно та товчений мигдаль, добре перемішуємо до однорідності.
- Тісто розкочуємо, вирізаємо коржики формочками для печива. Викладаємо їх на деко, вистелене пергаментним папером.
- Обмазуємо печиво жовтком, посипаємо сумішшю подрібненого мигдалю з цукром. "Наколюємо" печиво виделкою. Запікаємо в розігрітій до 180°C духовці 20 хвилин.
Печиво виходить неймовірно ароматним, розсипчастим та смачним. Також ми ділились чудовим рецептом рогаликів з маком.