Це ароматне мигдалеве печиво придумали в Батурині: неймовірний український рецепт, якому 110 років

Читать на русском
Автор
19037
Печиво виходить неймовірно смачне
Печиво виходить неймовірно смачне. Фото shuba.life

Унікальні солодощі за стародавнім рецептом

Ми розповідали, як приготувати українські смаколики Вергуни. Тепер ділимось стародавнім рецептом мигдалевого батуринського печива.

Рецептом з кулінарної книги 1913 року поділились на порталі SHUBA. Воно зовсім просто готується, а виходить смачним.

Інгредієнти:

  • Жовтки варені — 5 шт.
  • Жовтки курячі — 4 шт.
  • Сметана — 1 склянка
  • Цукор — 1 склянка
  • Вино біле напівсолодке — 50 мл
  • Масло вершкове 82% — 450 г
  • Борошно — 1 кг
  • Мигдаль — 560 г

Спосіб приготування:

  1. Протираємо варені жовтки через сито. Додаємо до них 3 сирих жовтки, сметану, цукор, біле вино та масло.
  2. Всю масу добре розтираємо вінчиком або збиваємо міксером. Додаємо борошно та товчений мигдаль, добре перемішуємо до однорідності.
  3. Тісто розкочуємо, вирізаємо коржики формочками для печива. Викладаємо їх на деко, вистелене пергаментним папером.
  4. Обмазуємо печиво жовтком, посипаємо сумішшю подрібненого мигдалю з цукром. "Наколюємо" печиво виделкою. Запікаємо в розігрітій до 180°C духовці 20 хвилин.

Печиво виходить неймовірно ароматним, розсипчастим та смачним. Також ми ділились чудовим рецептом рогаликів з маком.