Це необхідно зробити у грудні: як запобігти шкідникам у саду

Читать на русском
Автор
2037
Профілактика від грибка та хвороб важлива у зимовий період
Профілактика від грибка та хвороб важлива у зимовий період. Фото Freepik

Розслаблятися із садовими роботами ще зарано

Багато садівників вважають, що з настанням зими можна розслабитися і перейти до очікування наступного сезону. Проте в цей час сад вимагає уваги, і це не тільки через мінливу погоду та заморозки, які негативно позначаються на рослинах.

Основну увагу слід приділити боротьбі зі шкідниками. Про це пише pixelinform.

Огляд дерев

Перед приходом снігу або після того, як він розтанув, слід перевірити стан дерев і чагарників. Важливо звернути увагу на наявність потомства метелика-глоду, яке можна виявити по павутині на гілках та пагонах. Знайдене потомство слід спалити.

Огляньте стовбур і гілки щодо можливого перебування золотогузок; при виявленні їх слід видалити разом із гілкою. Часто шкідники залишають потомство на розгалуженнях гілок, таких як червоні кліщі і зимові п’ядуни. Видаліть їх скребком.

Попелиця та мідяниця часто зимують на молодих пагонах. У період лютневої відлиги рекомендується обробити рослини розчином "Нітрафену".

Огляд ґрунту

Потрібно вжити заходів щодо боротьби з яблуневим квіткоїдом. Цей шкідник зимує у верхньому шарі ґрунту. При настанні відлиги варто провести розпушування ґрунту, обов’язково звернувши увагу на посадки малини.

Профілактика грибка та хвороб

Не розраховуйте на те, що листя, що впало, автоматично удобрює грунт до весни. Швидше за все, вони стануть джерелом поширення грибкових захворювань. Крім того, під ними можуть зимувати павутинні кліщі, довгоносики та інші шкідники. Очистіть сад від опалого листя.

Раніше ми писали, що за квітку можна посадити у грудні у саду. Вона не боїться морозів.