Гігієна під час тривалого блекауту: чим можна замінити звичайний душ

Читати російською
Автор

На ці засоби треба буде витратити гроші

Під час тривалого відключення світла та води можна не тільки залишитись без теплої їжі, а також буде майже неможливо сходити в душ. Для цього потрібно заздалегідь прибрати необхідні предмети в туристичному магазині.

Найперше про що потрібно подбати, це запас води, як пояснюють у виданні "Слово і діло". На одну людину треба набрати 12 літрів, щоб їй вистачило на добу.

Гігієна під час блекауту

Перше, про що варто подумати, це каналізація. У багатоповерхових будинках є ймовірність, що вона не буде працювати. У цьому випадку треба використовувати пакети для сміття та соду з водою, або наповнювач для котячого туалету. Ці поради допоможуть нейтралізувати запах.

Якщо вдома не буде світла та теплої води, то можна купити вологі серветки, сухий шампунь чи "сухий душ". У комплекті цього товару входить все необхідне — спеціальна гумка, яка всередині має гель для душу та рушник. В інструкції сказано, що для активізації гелю в пакет (висунувши полотенце) потрібно додати 50 мл води.

Також є спеціальний душ. Він має різну кількість літрів. Його треба вішати на будь-який гачок у ванній кімнаті, заливати в нього воду та використовувати як звичайний душ.

Нагадаємо, раніше "Телеграф" писав про те, як можна позбутись неприємного запаху з каміна.