Дрібка різдвяного настрою: рецепт какао, який буде з вами у всі холодні зимові вечори

Читати російською
Автор

Чудовий напій для новорічної атмосфери

Ми розповідали, як приготувати смачний апельсиновий глінтвейн. Тепер поговоримо про інший популярний напій у холодну пору — какао.

Звісно, можна скористатися розчинними "напівфабрикатами", у які виробник додав і сухе молоко, і ароматизатори тощо. Втім, немає нічого смачнішого за натуральне какао, заварене на молоці правильним способом. Для класичного напою знадобиться всього три компоненти: какао, молоко та трохи цукру.

Інгредієнти:

  • какао-порошок – 1-2 ст. л.;
  • цукор до смаку;
  • молоко – 500 мл.

Спосіб приготування:

  1. В окремій чашці чи мисочці змішуємо какао та цукор. Молоко наливаємо в каструльку та ставимо на вогонь.
  2. Рідину треба підігріти, але до кипіння не доводити. Паралельно трохи молока із загальної кількості вливаємо у чашку з какао. Перемішуємо до однорідності.
  3. З какао та молока повинна вийти густа та однорідна суміш. Після повного розчинення грудок переливаємо какао у каструлю з гарячим молоком.
  4. Варимо какао, постійно перемішуючи, поки не з’явиться пінка. Після цього розливаємо готовий напій по чашках.

Це класична рецептура. Какао можна зробити значно ароматнішим — якщо разом з порошком розмішати прянощі. Це може бути ванілін, кориця, кардамон. Можна додати кленового сиропу або іншу класичну добавку — маршмелоу. Ми розповідали, як їх можна приготувати самотужки.