Неприємний запах зникне назавжди: тримайте поруч із котячим туалетом ці засоби

Читать на русском
Автор
15207
Проблема неприємного запаху залишиться у минулому
Проблема неприємного запаху залишиться у минулому. Фото freepik.com

Дешеві та перевірені засоби від смороду з котячого лотка

Правильна гігієна котячого туалету дуже важлива. Чистий лоток — це не тільки комфорт для вихованця, але й підтримання чистоти та приємного аромату у квартирі.

Запобігти проблемі неприємного запаху з котячого лотка не складно. У цьому допоможуть прості та доступні засоби.

Що насипати в котячий туалет, щоб не смерділо

Чистити котячий туалет необхідно не рідше одного разу на день. Чим швидше буде очищений туалет після того, як тварина сходила в нього, тим менше шансів, що неприємні запахи поширяться по всій кімнаті. Регулярно змінюйте наповнення лотка, не заощаджуйте на цьому. Тримайте котячий туалет на великих відкритих просторах із гарною вентиляцією. Правильний потік повітря допоможе боротися із проблемним запахом.

Для боротьби з неприємним запахом також можна додавати в контейнер засоби, які поглинатимуть сморід.

Харчова сода

Простий та широко доступний метод. Насипте тонкий шар харчової соди на дно туалетного лотка, а потім засипте наповнювачем. Харчова сода усуває неприємні запахи, не завдаючи тварині жодної шкоди.

Оцет

Розчин на основі оцту та води є відмінним натуральним засобом для чищення котячого туалету. Промивайте ємність із цією сумішшю раз на тиждень, щоб неприємний запах зник. Не забудьте після миття ретельно прополоскати лоток, щоб видалити аромат оцту.

Цитрусові

Кішки не люблять аромат цитрусових, але в невеликій кількості можна використовувати цедру (наприклад, апельсина). Залиште її поруч із туалетним лотком, і ви більше не відчуєте неприємного запаху.

Лаванда допомагає позбутися запаху кішки
Лаванда рятує не тільки від молі, а й від неприємних запахів

Рослини, що поглинають запахи

Евкаліпт та лаванда – природні вбивці запахів. Сушене листя цих рослин, покладене поряд з котячим лотком, допоможе зберегти повітря свіжим.

Застосувавши ці прості домашні методи у своєму будинку, ви швидко позбавитесь неприємних запахів з котячого туалету і водночас подбаєте про вашого вихованця та порядок у будинку.

Раніше "Телеграф" розповідав, як легко позбутися неприємного запаху з пральної машини. З поширеною проблемою зможе впоратися будь-яка господиня.