Боротьба зі шкідниками: 3 моменти, коли варто "посолити" дачну ділянку

Читать на русском
Автор
4176
Сіль відлякує кротів та мурах
Сіль відлякує кротів та мурах. Фото Freepik

Відлякайте цих гризунів та комах

Сіль є продуктом з подвійними властивостями, оскільки її вживання може приносити як користь, так і завдавати шкоди. І це не стосується лише людського організму. Сіль може врятувати від ковзання взуття, а також допомогти у боротьбі зі шкідниками на городі та в саду.

Не всі дачники знають, що трохи "приправити" сіллю ділянку слід у випадках, коли є проблема з кротами, цибулевою мухою і мурахами. Про це пише pixelinform.

Проженіть кротів

Багато хто стикається з проблемою ділити свою ділянку з кротами. Однак у таких ситуаціях існує простий і ефективний метод, що дозволяє позбутися цієї тварини. Для цього досить просто посипати сіллю норку. Декілька ложок цього продукту має бути достатньо.

Боротьба проти цибулевої мухи

Якщо ви виявили, що муха вразила ваші посадки, рекомендується використовувати перевірений метод для розв'язання цієї проблеми. Просто розчиніть одну ложку солі у 200 мл води. Цей розчин є ефективним засобом для обприскування.

Відлякайте мурах

Для запобігання появі мурах, уздовж периметру вашої ділянки можна розсипати сіль по доріжках. Також рекомендується періодично обробляти сіллю мурашники.

Раніше ми писали, як підготувати ґрунт до зимівлі. Дізнайтеся, що робити, щоб не заразити город хворобами.