Чим покрити землю відразу після підзимового поливу: так рослини не висохнуть

Читать на русском
Автор
2132
Рослини потрібно правильно підготувати до зими
Рослини потрібно правильно підготувати до зими. Фото Freepik

Завдяки цій маніпуляції рослини не втратять доступ до корисних речовин

Пізня осінь — ідеальний час для проведення в саду вологозарядного поливу. Він спрямований на заповнення вологості у ґрунті навколо дерев та кущів. Крім того, рослини важливо вкривати, щоб вони не постраждали від заморозків.

Ґрунту необхідно забезпечити достатнє зволоження на значній глибині, не менше 0,6 метра, пише pixelinform. В іншому випадку фруктові дерева та кущі з ягодами можуть не витримати зимовий період.

Якщо правильно здійснити вологозарядний полив, рослини точно не зазнають дефіциту вологи і атак шкідників. Крім того, це забезпечить захист коріння рослин. Однак за цим буде ще одна важлива процедура.

Чим покрити ґрунт після поливу

Необхідно оперативно покрити оброблений ґрунт під деревами та кущами мульчею, інакше волога швидко випарується, що призведе до втрати доступу рослин до корисних речовин. В якості мульчі рекомендується використати компост або перегній з гною, забезпечивши товщину шару в 5-6 сантиметрів.

Раніше ми писали, чим удобрити дерева до сильних морозів. Також, якщо морози ще не охопили вашу садову ділянку, у вас ще є час "побалувати" дерева корисними підживленнями.