Трохи гарбуза та три ложки олії: страва, яка здивує всіх
- Автор
- Дата публікації
Читать на русском
- Автор
- 71005
Страва вийде краще, ніж будь-яке ресторанне
Гарбуз – королева сезону. Навряд чи постає питання, що приготувати з гарбуза. Рецептів приготування страв із цього овочу — неймовірна безліч: це і гарбузова каша, і салат з гарбузом, м’яким сиром і горіхами, і незвичайний пиріг з шоколадом.
Однак мало хто чув, що можна гарбуз просто посмажити. Страву за рецептом "Важно знать" приготувати може навіть господиня-початківець, адже на це піде всього 15-20 хвилин часу. Смак смаженого гарбуза не залишить нікого байдужого. До того ж подавати її можна як окрему страву або як гарнір практично до будь-якого м’яса або риби.
Як приготувати смажений гарбуз
Інгредієнти:
- 600 г гарбуза;
- 3 ст. л. оливкової олії;
- сіль до свого смаку;
- чорний мелений перець до свого смаку;
- спеції на смак.
Спосіб приготування:
- Гарбуз ретельно миємо під теплою водою. Відрізаємо низ і верх плода, розрізаємо навпіл і дістаємо все насіння. З половинок знімаємо шкірку, м'якуш нарізаємо кубиками.
- У глибокій посудині змішуємо оливкову олію із сіллю, перцем та улюбленими спеціями. Все ретельно перемішуємо та додаємо гарбуз. Тут важливо, щоб шматочки гарбуза рівномірно покрилися сумішшю олії та спецій.
- Гарбузові кубики відправляємо на велику сковороду з оливковою олією і смажимо на середньому вогні по 4-5 хвилин з кожного боку до золотистої скориночки.
До речі, з гарбуза можна приготувати незвичайний напій за рецептом "Телеграфа". Він добре зігріє восени.