Трохи гарбуза та три ложки олії: страва, яка здивує всіх

Читать на русском
Автор
70940
Смажений гарбуз точно вразить ваших близьких та друзів Новина оновлена 26 листопада 2023, 09:33
Смажений гарбуз точно вразить ваших близьких та друзів. Фото vazhnoznat.com

Страва вийде краще, ніж будь-яке ресторанне

Гарбуз – королева сезону. Навряд чи постає питання, що приготувати з гарбуза. Рецептів приготування страв із цього овочу — неймовірна безліч: це і гарбузова каша, і салат з гарбузом, м’яким сиром і горіхами, і незвичайний пиріг з шоколадом.

Однак мало хто чув, що можна гарбуз просто посмажити. Страву за рецептом "Важно знать" приготувати може навіть господиня-початківець, адже на це піде всього 15-20 хвилин часу. Смак смаженого гарбуза не залишить нікого байдужого. До того ж подавати її можна як окрему страву або як гарнір практично до будь-якого м’яса або риби.

Як приготувати смажений гарбуз

Інгредієнти:

  • 600 г гарбуза;
  • 3 ст. л. оливкової олії;
  • сіль до свого смаку;
  • чорний мелений перець до свого смаку;
  • спеції на смак.

Спосіб приготування:

  1. Гарбуз ретельно миємо під теплою водою. Відрізаємо низ і верх плода, розрізаємо навпіл і дістаємо все насіння. З половинок знімаємо шкірку, м'якуш нарізаємо кубиками.
  2. У глибокій посудині змішуємо оливкову олію із сіллю, перцем та улюбленими спеціями. Все ретельно перемішуємо та додаємо гарбуз. Тут важливо, щоб шматочки гарбуза рівномірно покрилися сумішшю олії та спецій.
  3. Гарбузові кубики відправляємо на велику сковороду з оливковою олією і смажимо на середньому вогні по 4-5 хвилин з кожного боку до золотистої скориночки.

До речі, з гарбуза можна приготувати незвичайний напій за рецептом "Телеграфа". Він добре зігріє восени.