Такого гарбуза ви ще не куштували: смачний напій, як у дорогих кав’ярнях

Читать на русском
Автор
9158
Такий чай точно зігріє восени
Такий чай точно зігріє восени. Фото Українська правда

Це смачний і корисний напій

Ми розповідали, як із гарбуза приготувати дуже смачний десерт. Тепер ділимось рецептом ароматного гарячого напою з цього овоча.

Цей чай можна подавати гарячим або приготувати заздалегідь та вживати холодним. Такий напій можна дуже легко приготувати вдома Рецептом поділились на uaportal.

Інгредієнти:

  • гарбуз – 200 г
  • вода – 1 літр,
  • чорний або зелений чай – 1 чайна ложка
  • мед – 1/2 чайної ложки

Спосіб приготування:

  1. Очищаємо гарбуз від шкірки і насіння. Після цього натираємо його на терці.
  2. У каструлі змішуємо гарбуз, воду і чорний чай. Ставимо на вогонь та доводимо до кипіння. Коли закипить, вогонь зменшуємо, варимо на слабкому вогні 15-20 хвилин, періодично помішуючи.
  3. Проціджуємо чай, додаємо мед та ретельно перемішуємо. Після цього одразу можна смакувати.

В такий чай замість меду можна додати будь-який сироп і навіть звичайний цукор, але це вже буде не так ароматно. Також можна додати деякі спеції, такі як кориця та кардамон — буде дуже смачно. Також ми розповідали, як приготувати каву з карамельними нотками.