Не Козеріг і не Тілець: як правильно називати знаки Зодіаку українською

Читать на русском
Автор
1960
Знаки Зодіаку
Знаки Зодіаку. Фото freepik.com

Багато людей неправильно вживають ці слова

Часто у гороскопах можна зустріти неправильні назви знаків Зодіаку українською мовою. Деякі назви є калькою з російської.

Мовознавець Олександр Авраменко на своєму YouTube-каналі пояснив, як правильно їх називати. Він нагадав, що Зодіак — це сукупність 12 сузір'їв, через які пролягає річний шлях видимого руху сонця.

Він зазначив, що "проблемними" тут є декілька знаків. Зокрема, часто робиться неправильний наголос на слові Овен. Авраменко підкреслив, що правильно робити наголос на другий склад – ОвЕн, а у родовому відмінку на останній – ОвнА.

Крім того, він зазначив, що правильно казати Телець, а не Тілець. За словами мовознавця, ця назва походить від слова "теля", а не "тіло".

Також Авраменко розповів, що часто можна зустріти назву Козеріг, однак це неправильно. Він пояснив, що з буковою "е" цей знак називають російською, в українською потрібно говорити з "о" — Козоріг.

Нагадаємо, раніше "Телеграф" повідомляв про нюанси вживання слів "любов" та "кохання" в українській мові. Є випадки, коли доречне застосування того, чи іншого слова.