Відоме ще з часів козаків: яка таємниця українського прізвища Безугла

Читать на русском
Автор
57462
Відоме ще з часів козаків: яка таємниця українського прізвища Безугла

Цьому прізвищу вже багато століть

Багато хто в Україні знає нардепку від "Слуги народу", заступницю голови парламентського комітету з питань нацбезпеки, оборони та розвідки Мар’яну Безуглу. Однак здебільшого не завдяки її досягненням та заслугам, а у зв’язку з низкою скандалів, у яких вона фігурувала. "Телеграф" вирішив розповісти, яку історію має прізвище "Безугла", і чому предки депутатки могли отримати його колись.

Прізвище "Безугла" та її чоловічий варіант "Безуглий" з’явилися в часи козацтва, як і дуже багато інших прізвищ. Розшифровується воно дуже просто "без" + "угол". Таке прізвище могли давати тим, хто не мав своєї домівки або хитався світом у пошуках заробітку, залишивши рідну оселю. Спочатку це було просто прізвисько, яке згодом стало прізвищем.

На сьогоднішній день в Україні близько 6 тисяч носіїв прізвища Безугла та Безуглий, при цьому найчастіше їх носять люди з іменами Тетяна, Любов, Олександр та Іван, а найбільше зосередження носіїв цих прізвищ у таких містах як Дніпро, Київ, Харків, Запоріжжя та Кременчук. До речі, Мар’яна Безугла народилася у Києві.

Поширеність прізвищ Безугла та Безуглий в Україні
Поширеність прізвищ Безугла та Безуглий в Україні

Нагадаємо, раніше "Телеграф" розповідав, що означають прізвища найбагатших людей України — Пінчук, Ахметов, Порошенко та Герега.