Найкраща пропорція: квашена капуста буде неймовірно соковитою та хрусткою

Читати російською
Автор

Надзвичайно простий рецепт улюбленої заготівлі

Ми розповідали, як правильно зберігати квашену капусту. Тепер ділимось дуже простим рецептом.

Весь секрет — у пропорції капусти до інших овочів, солі та цукру. Якщо її дотримуватись, ферментація пройде вдало. Рецептом поділились на Hyser.com.ua.

Інгредієнти:

  • 3 кілограми свіжої білокачанної капусти
  • 300 грамів моркви
  • 1 столова ложка цукру
  • 3 столові ложки солі
  • 2 гілочки гвоздики
  • 2 лаврові листи
  • 5-6 горошин запашного перцю

Спосіб приготування:

  1. Очищаємо капусту від верхнього листя і видаляємо стрижень. Ретельно шаткуємо її ножем або на спеціальній шатківниці.
  2. Капусту солимо, додаємо цукор. Ретельно проминаємо руками — це важливий етап, під час нього капуста пускає сік.
  3. Після цього додаємо моркву, попередньо почищену і натерту на тертці. Закладаємо спеції – гвоздику, лавровий лист, духмяний перець. Ретельно перемішуємо.
  4. Капусту викладаємо у відповідний посуд, притискаємо її гнітом, щоб виходив сік, і прикриваємо марлею. Залишаємо майбутню заготівлю за кімнатної температури для старту бродіння.
  5. Впродовж перших 2-3 днів періодично знімайте піну, що утворюється. Також потрібно раз на день проколювати капусту дерев’яною паличкою.

Після 3-4 днів бродіння завершиться, і гніт можна прибрати. Капусту переносимо в прохолодне місце для зберігання. Також ми розповідали, як заготувати капусту з калиновим соком.