Передчуття багатства чи бідності: до чого сверблять долоні

Читать на русском
Автор
5743
Народні вірування здавна пов'язували знаки тіла, як вісточку про майбутнє
Народні вірування здавна пов'язували знаки тіла, як вісточку про майбутнє. Фото Телеграф

Свербіж може бути не лише до грошей

Такий незначний симптом, як свербіж, став предметом забобонів та ворожінь у наших предків. У багатьох культурах свербіння долонь має матеріальне тлумачення і є одним із забобонів про гроші, у які вірили наші бабусі.

Традиційно вважається, що свербіж у правій долоні обіцяє надходження грошей. Це може бути несподіваний бонус, виграш у лотерею або ж довгоочікувана премія. Вважається, що енергетичне поле правої руки пов'язане з активним даванням та отриманням, тому такий свербіж може бути передвісником позитивних фінансових змін.

Свербіж у лівій долоні, навпаки, інтерпретується як можлива втрата коштів. Можливо, вас чекають незаплановані витрати або покупки. У багатьох віруваннях ліва сторона асоціюється з емоціями та пасивними процесами, в тому числі й з віддачею.

Однак не варто сприймати такі повір’я занадто буквально. У сучасній езотериці свербіж долонь може трактуватись як знак до самоаналізу. Права долоня може свербіти, коли ми готові до прийому нових можливостей, тоді як ліва — коли ми, можливо, чогось тримаємося занадто міцно і прийшов час відпустити.

Незважаючи на традиційні повір’я, не слід забувати про суто фізіологічні причини свербежу, як-от алергічні реакції чи сухість шкіри. Тому перед тим, як шукати містичне значення в такому звичайному явищі, варто звернути увагу на стан свого здоров'я.

Нагадаємо, що гроші можна привабити за допомогою гаманця. Варто покласти туди певні предмети для активації фінансової удачі. Також монети можна класти не лише в гаманець.