Ці міні-котлетки дуже любить тато: перевірений бабусин рецепт

Читати російською
Автор

Чудова страва для затишного сімейного обіду

Що може бути смачніше улюблених бабусиних котлеток? Це одна з тих страв, що нагадують про дитинство і завжди подобаються всім. Безумовно, кожна сім’я має свій роками перевірений рецепт, який передають з покоління в покоління.

Сьогодні разом із Shuba пропонуємо "осучаснити" улюблений бабусин рецепт котлет та приготувати їх у грибно-вершковому соусі. Вони вийдуть настільки смачними, що викликають захоплення у всіх. Перевіримо?

Як приготувати мінікотлетки в грибно-вершковому соусі

Інгредієнти на 4 порції:

  • курячий фарш — 500 г;
  • панірувальні сухарі — 2 ст. л.;
  • цибуля — 1 шт.;
  • часник, зубчики — 2 шт.;
  • яйця курячі — 1 шт.;
  • сіль, перець чорний мелений, приправа до курки — на смак;
  • рослинна олія — 40 мл.

Для соусу:

  • вершки 20% — 200 мл;
  • печериці — 200 г;
  • сіль — до свого смаку;
  • цибуля — 1 шт.;
  • зелень — 10 г.

Спосіб приготування:

  1. В окремій мисці змішуємо фарш з яйцями, сіллю, приправами, перцем, приправами, панірувальними сухарями та натертою цибулею та часником.
  2. Отриману масу вимішуємо до однорідного стану і формуємо невеликі котлети. Обсмажуємо їх на розігрітій сковороді з олією з обох боків до рум’яності.
  3. Цибулю нарізаємо півкільцями та обсмажуємо до золотистості на олії. Додаємо до нього нарізані пластинами печериці та помішуючи, смажимо протягом кількох хвилин до випаровування рідини.
  4. В отриманий соус додаємо вершки, солимо. Коли він закипить, викладаємо котлети. Готуємо протягом кількох хвилин, додаємо подрібнену зелень та подаємо до столу.

Подаємо такі котлетки з картопляним пюре за рецептом "Телеграфа". Смачного!