Трохи копійчаного засобу — і запаху зі сміттєвого відра як не бувало

Читать на русском
Автор
2624
Ваше відро для сміття не видаватиме міазми
Ваше відро для сміття не видаватиме міазми. Фото simplehuman.com

Виявляється, запах прибрати легко та просто

Важливий предмет на кухні — відро для сміття. Як би ми не стежили за чистотою, рано чи пізно в ньому може бути специфічний неприємний запах.

Разом з "УНІАН" розберемося, як прибрати неприємний запах зі відра для сміття. Ця проблема більше не турбуватиме вас.

Як прибрати запах із пластикового відра

Найпростіший спосіб уникнути появи сторонніх запахів від відра для сміття — використовувати спеціальні сміттєві пакети. Вони зручні, проте якщо вони розірвуться, рідина зі сміття протікає у відро і може виникнути запах. Тому кухонне відро потрібно періодично мити, бажано з якимось засобом.

Від запаху у відрі для сміття може допомогти наповнювач для котячих туалетів — потрібно лише насипати його на дно. Навіть якщо сміттєвий пакет протікає, наповнювач вбере і рідину, і запах. Змінювати його рекомендується раз на тиждень.

Також може допомогти старий "дідівський" метод — газета на дні відра. Вона вбиратиме всі запахи

Ви також можете просочити серветку або ватяний диск розчином з кориці та води та покласти його на дно ємності зі сміттям. Альтернативний варіант — цедра лимона або апельсина на дні відра.

Позбутися неприємного запаху затхлості або сміття допоможуть ефірні олії. Просто варто нанести їх на серветку чи ватяний диск, обробити стінки відра та покласти на дно.

Крім усунення неприємного запаху, вони можуть подолати інші проблеми. Наприклад, цитрусові олії допоможуть боротися з розмноженням бактерій, а за допомогою олії дерева ним ви можете позбутися комах. Замінювати просочений маслом ватяний диск і повторно обробляти відро потрібно буде в міру його забруднення та випаровування аромату.

Як упоратися з проблемою за допомогою народних засобів

Один із засобів, який добре вбирає запахи — харчова сода. Відправте півсклянки соди на дно відра — і ви позбавитеся проблеми.

Ще один дієвий народний засіб — деревне вугілля. Насипте його у відро, закрийте кришкою та залиште на ніч.

Впоратися з проблемою допоможе мелена кава. Його необхідно насипати на дно і залишити відро на пів дня із закритою кришкою.

Можна також купити в магазинах спеціальні поглиначі запахів. Вибирайте з улюбленими ароматами та проблема вас більше не потурбує.

Також прибрати запах зі відра для сміття можна за допомогою оцту або лимонної кислоти. Розведіть засіб водою у пропорції 1:1 і залийте у цебро. Вам потрібно просто через півгодини злити засіб і помити цебро з милом.

Вам допоможе і розчин на основі хлорки або харчової соди. Їх потрібно розвести водою до стану густої кашки та почистити брудне відро.

Раніше "Телеграф" розповідав, як позбутися вони з холодильника. Виявляється, це також досить просто.