Як виростити здорову "зимову" цибулю: три важливі умови

Читать на русском
Автор
11770
Озима цибуля легко переносить морози Новина оновлена 30 листопада 2023, 08:43
Озима цибуля легко переносить морози. Фото Freepik

Озима цибуля росте взимку в землі і легко переносить холод

Осінніми місяцями городники продовжують дбати про свої ділянки, попри те, що основний урожай вже зібраний. У цей період вони займаються посадкою озимого часнику та сівбою цибулі перед настанням зими.

Як правильно посадити цибулю на зиму для її здорового росту та запобігання захворюванням, пише ukr.media. Експерти городництва діляться трьома корисними порадами.

Насамперед важливо застосовувати насіння правильного розміру. На осінь рекомендується посів дрібних цибулин, що не перевищують сантиметра в діаметрі. Дотримання цього правила забезпечить рясний урожай.

По-друге, слідкуйте за погодними умовами, ознайомлюючись із прогнозами метеорологів. У разі тривалого тепла деякі дачники вважають за краще висаджувати озиму цибулю навіть у листопаді. Оптимальний час для посіву цибулі на зиму – за 14 днів до настання заморозків.

По-третє, важливу роль відіграє вибір місця на городі для посадки озимої цибулі. Ідеальним варіантом є використання ґрунту, де раніше виростали сидерати, у тому числі бобові, гарбуз чи помідори.

Раніше ми писали, чим знезаразити землю під озимий часник. Названо чудове підживлення.