Це необхідно зробити перед зимою: як захистити компост від морозів

Читать на русском
Автор
3670
Компостну купу потрібно присипати правильним матеріалом
Компостну купу потрібно присипати правильним матеріалом. Фото Freepik

Несприятливі погодні умови негативно позначаться на придатності органічного добрива

В останньому осінньому місяці дачникам рекомендується розпочати підготовку свого саду та городу до майбутнього зимового періоду. На даний час необхідно забезпечити деревам та кущам захист від низьких температур, хвороб та шкідників. Однак варто звернути увагу не лише на рослини.

Не слід забувати про важливість догляду за вмістом компостної ями, пише pixelinform. Якщо не забезпечити захист органічного добрива від морозів, воно може замерзнути і стати непридатним. Забезпечити захист компостної купи від низьких температур можна за допомогою присипки.

Чим присипати компостну купу восени

Ідеальним варіантом є використання торфу, причому верхній шар слід покрити соломою. Завдяки такому захисту процес розкладання добрива не припиняється навіть за сильних морозів.

Існують інші ефективні методи утеплення компостної купи, такі як використання гілок дерев або чагарників. Також можна скористатися тирсою.

Покриття компосту плівкою

У більшості ситуацій підходить поліетилен. Варіантом також може бути використання спанбонду, якщо ви не бажаєте обмежувати доступ компосту до повітря та вологи.

Раніше ми писали, як приготувати правильний компост. Цей спосіб не дасть йому перегнити.