Не буде рости і не тільки: чому не можна переступати через іншу людину

Читать на русском
Автор
640
Важливо поважати особистий простір і гідність кожної людини
Важливо поважати особистий простір і гідність кожної людини. Фото Телеграф

Зустрічаючи на своєму шляху людину, яка лежить, краще обійти її стороною і показати свою повагу до її особистого простору

В народі існує багато поганих прикмет. До прикладу, жінка з пустими відрами. Ще однією з таємничих традицій є віра в те, що переступати через людину, яка лежить, не можна. Ця давня прикмета має глибокі корені в народних віруваннях і, як вважається, може мати серйозні наслідки.

Переступання через людину, яка лежить на землі, з давніх часів вважається поганою прикметою. За народними віруваннями, такий акт може завадити росту і розвитку особи, особливо якщо це дитина. Віриться, що енергетичне поле людини, яка перебуває в горизонтальному положенні, є вразливим і не захищеним, і переступання через нього може призвести до порушення енергетичного балансу.

Також існує віра, що переступання через людину може "вкоротити" її життєвий шлях. Це пов’язують із символічним актом перетинання життєвої лінії, і вважається, що така дія може вплинути на долю людини, призвести до нещастя чи навіть передчасної смерті.

В деяких культурах переступання через людину розглядається як акт нешанобливості та зневажливого ставлення. Це вважається великою образою та може призвести до конфліктів і непорозумінь між людьми.

Не менш важливою є і психологічна сторона питання. Коли людина лежить на землі, вона перебуває в положенні слабкості і беззахисності. Переступання через неї може викликати відчуття приниження і втрати гідності, що може негативно вплинути на її самопочуття та емоційний стан.

Нагадаємо, що давні повір'я також не рекомендують їсти з ножа, адже це може накликати біду. А якщо з вами таки сталася подія, яка передвіщає щось погане, існував ритуал плювання через ліве плече.