Якою буде зима: це можуть підсказати птахи, що летять у теплі краї

Читать на русском
Автор
1299
Пернаті завжди викликали у наших предків цікавість
Пернаті завжди викликали у наших предків цікавість. Фото Телеграф

Птахи, що летять у вирій, можуть стати знаком долі

Птахи завжди викликали цікавість серед людей. До прикладу, люди вбачали особливі знаки в тому, коли ці тварини в'ють гнізда біля будинку. Їхні загадкові перельоти в теплі краї асоціюються з безмежною свободою і таємничістю природи. Але чи знали ви, що навколо цього явища існує безліч прикмет і повір'їв? Зокрема, віриться, що форма ключа та напрямок перельоту птахів можуть розповісти нам багато цікавого.

Від часів давніх слов’ян існувало повір'я, що птахи, які летять на південь, беруть із собою всі негаразди, очищуючи тим самим простір для нового, позитивного початку. Пригадаймо, що у багатьох культурах птах вважався посередником між небом і землею, тому його політ мав особливе значення.

Ще однією цікавою прикметою є форма ключа, якою птахи летять. Кажуть, якщо ключ має форму літери V, до нас прийде удача, а якщо птахи летять хаотично – це може бути попередженням про небезпеки і хаос у вашому житті. І, звісно ж, не можна забути про те, що напрямок перельоту птахів також має значення. За повір’ям, якщо птахи летять у південний бік, то це віщує теплу зиму, а якщо на північ – холодну.

Нагадаємо, що птахи часто приносять нам попередження від долі. До прикладу, пернатий, який залетів у будинок може бути вісником чогось нового. Також варто звернути увагу на горобців, якщо вони зібралися на вашому подвір'ї.