Чому предки клали монети під поріг: древній спосіб привернути удачу

Читати російською
Автор

Монети можуть принести ще більше користі, якщо правильно ними скористатися

Від часів далеких предків у нас закріпилося вірування у магічну силу різноманітних предметів. І монета в цьому контексті не виняток. Вона завжди вважалася не просто засобом обміну, але й символом достатку, благополуччя, а іноді і захисту від злих сил, як і, до прикладу, лавровий лист.

Монета як символ багатства та процвітання має глибокі корені. У давні часи, коли гроші тільки-но з'явилися, їх цінували не менше, ніж золото. Тому й робили з них талісмани. А оскільки вхід і поріг — це культові місця в будинку, то монету клали біля них. Монету, яка лежала під порогом, вважали оберегом від бідності. Давні вірування стверджують, що монети під порогом допоможуть відгородити дім від злих духів та негативної енергії. Метал, з якого виготовлена монета, вважається провідником енергії, яка може відбивати негатив.

Звичай покладання монет під поріг має обрядовий характер. Це може бути частина обряду освячення нового житла або ж ритуал, який проводиться з метою привернення удачі та благополуччя.

  1. Конкретні монети: часто для цієї цілі використовують старі, знахідкові або колекційні монети. Їх історія та унікальність надають їм особливої енергетики.
  2. Магія чисел: кількість монет також може мати значення. Число три, сім або дев'ять вважаються магічними і мають позитивний вплив на енергетику житла.

Нагадаємо, що також значення мають і цифри на купюрах. Особливе число може перетворити грошову одиницю на цінний талісман. Також існують прикмети, дотримання яких може повернути ваші фінансові справи на краще.