"Це не російський суп!": українська акторка присоромила турецький ресторан через борщ

Читать на русском
Автор
2769
Наталка Денисенко пояснює шеф-кухарю, у чому проблема
Наталка Денисенко пояснює шеф-кухарю, у чому проблема. Фото www.instagram.com/natalka_denisenko

Український борщ "приплели" до росії

Українська акторка Наталка Денисенко, яка відома за ролями у серіалах "Клан ювелірів" і "Кріпосна", поділилася зі своїми шанувальниками враженнями від відпочинку в Туреччині. Зокрема, вона розповіла про неприємний інцидент, який стався з нею в одному з місцевих ресторанів.

Наталка Денисенко опублікувала в своєму Instagram stories відео, на якому показала, що у турецькому меню борщ названий "російським супом". Це обурило акторку, яка вирішила посперечатися з персоналом закладу. Вона запросила до себе шеф-кухаря і розповіла йому, що борщ є частиною української культурної спадщини, яку визнала ЮНЕСКО. Вона також попросила змінити назву страви на "український суп". За словами Денисенко, кухар пообіцяв виправити ситуацію.

Нагадаємо, що в 2020 році борщ був включений до списку нематеріальної культурної спадщини людства ЮНЕСКО. Це стало можливим завдяки спільним зусиллям українських громадських організацій, експертів і медіа.

Раніше ми розповідали, як прикордонники Лукашенка намагалися "тролити" українських прикордонників темою борщу. Зокрема, пропонуючи переходити їм на білоруський бік і говорячи, що ця страва нібито об'єднує українців і білорусів. Але українські прикордонники відповіли на провокацію. Натомість запропонували білорусам замінити деякі інгредієнти в їхньому борщі та стати вільним народом.