Іменини Яни у 2023 році: всі дні, коли Яночка святкує День ангела

Читать на русском
Автор
1927
Розповідаємо про значення імені Яна і коли в неї День ангела
Розповідаємо про значення імені Яна і коли в неї День ангела. Фото telegraf.com.ua

У багатьох є хоч одна знайома Яна

Жіноче ім’я Яна досить популярне в Україні, при цьому воно також дуже давнє. "Телеграф" вирішив розповісти, що означає це ім’я, звідки воно взялося і коли всі Дні ангела Яни протягом року.

Значення імені Яна

Це ім’я є жіночою формою чоловічого імені Ян, — а воно, як відомо, має давньоєврейське походження і з’явилося як форма імені Йоханан, що перекладається як "благодать Божа".

Також поширені такі форми імені як Іоанна, Іванна, Джоанна, Яніна. Іноді до форми Яна також скорочують такі жіночі імена як Ліліана, Маріанна, Юліана, Юліанія, Тетяна, Уляна.

Прийнято вважати, що носійки імені Яна зазвичай незалежні, люблять виділятися, мають гарне почуття гумору та стилю, а також аналітичний склад розуму, який дозволяє їм легко досягати кар’єрних висот. Вони люблять сім’ю, але з її створенням звичайно не поспішають.

Коли всі дні ангела Яни?

Носійки імені Яна святкують іменини всього раз на рік за церковним православним календарем, — 10 липня, коли церквою вшановується свята Іоанна Мироносиця.

Нагадаємо, раніше "Телеграф" розповідав, які подарунки суворо заборонено дарувати жінкам на свята за народними прикметами.