Як правильно удобрювати картоплю: одне добриво, якого ви повинні уникати

Читать на русском
Автор
6786
Картопля матиме солонуватий присмак
Картопля матиме солонуватий присмак. Фото Телеграф

Одне добриво може зруйнувати всі ваші плани — воно надає картоплі "солоний смак" і робить її непридатною для споживання

Картоплю можна смажити, пекти, варити, тушкувати, робити з неї начинку — і все це буде дуже смачно, але це "смачно" може зіпсувати одне добриво. Воно надасть їй неприємного солонуватого смаку.

Яке добриво може зіпсувати смак картоплі?

Мова йде про хлорид калію — добриво, яке містить калій і хлор. Калій — це корисний макроелемент для рослин, який покращує їх стійкість до стресових умов, підвищує врожайність та якість плодів. Але хлор — це шкідлива речовина, яка негативно впливає на смак та запах картоплі. Хлорид калію може спричинити так званий "солоний смак" картоплі, коли вона стає гіркою, солоною або металевою на смак. Така картопля не підходить для приготування страв, а також може бути шкідливою для здоров’я людини.

Як уникнути "солоного смаку" картоплі?

Щоб уникнути "солоного смаку" картоплі, необхідно дотримуватися декількох правил:

  • Не застосовуйте хлорид калію як добриво для картоплі. Замість нього використовуйте інші види калійних добрив, які не містять хлору, наприклад, сульфат калію або нітрат калію.
  • Не саджайте картоплю на ґрунтах, які мають високий вміст хлору. Такими ґрунтами є солончаки, солонцюватостей або близько до моря. Якщо ви не можете змінити місце посадки картоплі, то попередньо проведіть обробку ґрунту, щоб зменшити концентрацію хлору в ньому.
  • Не поливайте картоплю водою з високим вмістом хлору. Такою водою може бути колодязна або артезіанська вода, яка проходить через глибокий шар ґрунту, де накопичується хлор. Використовуйте дощову або річкову воду для поливу картоплі, або проводьте очищення води від хлору спеціальними фільтрами.

Нагадаємо, що існує шість правил успішного посіву огірків. Щоб правильно посадити цей овоч, треба знати про терміни посіву, вибір ґрунту, температуру, вологість, освітлення та пересадку молодих рослин огірків. А якщо ви вже їх посадили, то важливо знати про правильний догляд, оскільки так вони ростимуть вдвічі ефективніше.