Як отримати величезні ягоди малини за допомогою кавової гущі: секрет від садівників

Читать на русском
Автор
6421
Кущ малини
Кущ малини. Фото Телеграф

Малина — це вибаглива рослина, яка потребує багато добрив

Малина — це доволі "голодна" рослина, яка використовує багато поживних речовин для свого сильного росту та високої урожайності. Тому малинові кущі потребують щорічного підживлення, яке проводиться до початку нового росту, а також проріджування.

Найкращий час для підживлення малини — це кінець зими або початок весни, коли починається новий ріст на рік. Друге підживлення може проводитися на початку літа, переважно для стимулювання росту нових пагонів у літньоплодних сортів, які будуть нести плоди наступного року.

Якщо ви вирощуєте малину в горщиках, то вона потребує трохи більш інтенсивного графіка підживлення. Додайте добриво тривалої дії при посадці пагонів у горщиках та потім підживлюйте їх кожні два тижні висококалійним добривом з квітня по вересень.

Яке добриво краще використовувати для малини?

Для малини краще підходить збалансоване добриво, яке надасть всі необхідні поживні речовини для росту пагонів та формування плодів. Існують варіанти як органічних, так і синтетичних добрив для годування цих голодних рослин, незалежно від того, чи вирощуєте ви малину на ґрунті, чи в горщиках. Збереження вашої малини добре підживленою нагородить вас чудовим урожаєм ягід фруктів рік за роком.

Оригінальний метод підкормки малини

Один із оригінальних методів підкормки малини — це використання кавової гущі. Кавова гуща — це чудовий органічний матеріал, який містить азот та інші корисні елементи. Кавова гуща також допомагає покращити структуру ґрунту та приваблює черв’яків, які збагачують ґрунт своїми екскрементами.

Для підкормки малини кавовою гущою потрібно змішати її з компостом або добре перегноєним навозом у пропорції 1:4. Потім рівномірно розподіліть цю суміш по поверхні ґрунту під кущами малини та слабко розпушіть її. Після цього полийте кущі рясно.

Підкормка кавовою гущою допоможе вашій малині вирости більше та дати великі та соковиті ягоди. Крім того, кавова гуща має приємний аромат і відлякує деяких шкідників, таких як равлики та слимаки.

Нагадаємо, що коли в малини жовтіє листя, то потрібно вжити заходів, оскільки рослині не вистачає певного елемента. Також самим ягодам загрожують черв'яки. Але існують способи, як їм зарадити.